KERST -Roodbaarsfilet met caviar d'aubergine geroosterde tomaten-bonensalade met olijven en pecorino
Nog geen reviews
973 kcal
250 g groente
Sommige gerechten blinken uit in hun eenvoud. Goede ingrediënten, een beetje aandacht en je zet de beste gerechten op tafel. Ook met de feestdagen.
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 60 g Zwarte olijven Herkomst: Marqt
- 200 g Cherry trostomaten Herkomst: Agrologica
- 200 g Cannellinibonen Herkomst: La Bio idea
- 200 g Roodbaarsfilet Herkomst: Fish and more
- 250 g Verse pasta tagliatelle Herkomst: Bioverde
- 40 g Pecorino Herkomst: Bioverde
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 1 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (60 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 Cº. Prik een paar kleine gaatjes in de aubergine en leg deze 20 minuten in de oven. Snijd de aubergine doormidden en laat hem een beetje afkoelen.
- Pel de sjalotten en snipper de sjalot. Snijd de olijven in plakjes. Spoel de bonen af en laat uitlekken.
- Schraap het vruchtvlees uit de aubergine en schep in een kom. Voeg de helft van de gesnipperde sjalot toe. Maak op smaak met peper, zout en komijn. Schep in een fijne zeef, hang boven een pan of kom, dek af met plastic en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Zet de tomaatjes en knoflooktenen in dezelfde oven en rooster deze ongeveer 10-15 minuten, totdat ze gaan rimpelen. Meng de tomaatjes met de bonen en een deel van de olijven, maak op smaak met peper, zout en olijfolie extra vierge.
- Verwarm olie en boter in een bakpan en bak hierin de roodbaarsfilet aan beide kanten. Maak op smaak met peper en zout. Leg de roodbaarsfilet op een ovenschaal, zodat je de laatste minuten voor serveren deze kan opwarmen in de oven.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tagliatelle in 3-4 minuten gaar. Giet daarna het water af en druppel wat olijfolie erover. Knijp de knoflook uit over de pasta, samen met de overgebleven olijven, citroenrasp en sap. Maak af met de pecorino en verse basilicum.
- Serveer de caviar d'aubergine samen met de salade, de roodbaars en de pasta allemaal tegelijk.
TIP
UIteraard kan je ook de tomaatjes en aubergine door de pasta mengen en tegelijk serveren! Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 98%
Vitaliteit + 45%
CO2 eq -26%
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie973 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker8 g
Vet39 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit47 g
Vezels16 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Vis
Melk
Peulvruchten


