Krans met burrata, gepofte biet een zachte venkelsalade en olijvencrunch
Nog geen reviews
291 kcal
250 g groente
Een perfect voorgerecht voor de kerstdagen. De aardse smaak van de gepofte bietjes combineren ultiem met het frisse van de venkel. On top: smeuïge burrata. En lekkere krokante olijven voor de crunch.. restaurantstijl voor thuis!

Biologische ingrediënten
2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
- 125 g Zwarte olijven Herkomst: Marqt
- 200 g Chioggia bietjes Herkomst: de Lepelaar
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 100 g Veldsla Herkomst: Be-Leaf
- 1 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 200 g Burrata Herkomst: Fattori degli alburni (let op: dierlijk stremsel)
- 1 st Persoonlijke noot Herkomst: Ekomenu
- 1 st Receptkaarten vegetarisch Herkomst: Ekomenu
- 2 el Olijfolie
- 4 el (Witte wijn)azijn
- 100 ml Water
- 4 tl Agavesiroop of honing
- snufje Zout en peper
Bereiding (120 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 120 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de olijven uitlekken, dep droog en hak ze grof. Verdeel de olijven over de bakplaat en bak 2 uur in de oven. Verhoog de temperatuur van de oven tot 180 ºC en bak nog ongeveer 15-20 minuten totdat ze helemaal krokant zijn. Let wel goed op, ovens zijn verschillend, dus controleer tussentijds.
- Pak de chioggia bieten in aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de bieten op de bakplaat bij de olijven en laat ze 1,5-2 uur poffen.
- Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de venkel in dunne reepjes. Hak de dille. Verwarm de azijn samen met de honing of agavesiroop, water, peper en zout en roer tot de honing of agavesiroop is opgelost. Leg de rode ui, venkel en de helft van de dille in een schaaltje en giet het azijnmengsel er warm overheen. Zet minimaal 1 uur opzij. Zeef daarna de groenten boven een steelpan, leg de groenten opzij en kook het zoetzuur in tot de helft.
- Schil de gepofte bietjes en snijd in partjes of blokjes. Meng met het ingekookte zoetzuur, limoensap, peper en zout. Was de veldsla en laat uitlekken.
- Meng de overgebleven dille door de veldsla en leg deze als een krans op de borden. Verdeel de ingelegde ui en venkel, samen met de gepofte bietjes en burrata erover en werk af met de krokante olijven.
TIP
De olijvencrunch en de bietjes kun je prima een dag van tevoren maken, net zoals de ingelegde venkel en ui. Dat scheelt tijd. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 98%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq -72%
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Specials, Glutenvrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie291 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker8 g
Vet22 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit10 g
Vezels6 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk