Kokos panna cotta met stoofpeertjes en chocolade schotsen
Nog geen reviews
416 kcal
130 g groente
Vandaag een heerlijk dessertje met speciale chocolade van Chocolatemakers. De cacao van deze reep wordt ieder jaar met het zeilschip Tres Hombres direct vanuit de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam gebracht, geheel op windkracht natuurlijk. In Amsterdam maken Chocolatemakers er heerlijke repen van, zoals deze pure reep met gebrande cacao nibs voor een extra bijzondere smaak!

Biologische ingrediënten
2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
- 400 st Appel & vliesbessensap Herkomst: Schulp
- 4 st Stoofperen Herkomst: Biofruit
- 320 ml Kokosroom Herkomst: On off spices
- 3 g Agar-agar Herkomst: Bio Vegan
- 85 g Pure chocola 75% Herkomst: Chocolatemakers
- 2 tl Kaneelpoeder
- 3 tl Suiker
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm het vlierbessensap in een kleine pan. Schil de stoofperen en halveer ze. Doe de peren in het sap, voeg het kaneelpoeder toe en laat afgedekt zachtjes koken. De peertjes moeten ongeveer 1 uur stoven voor een optimaal resultaat. Als de peertjes zacht zijn, schep je ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
- Gebruik per persoon een potje/vormpje en vet in met een beetje olie. Doe de kokosroom met de suiker in een steelpannetje en laat smelten op een laag vuur. Haal van het vuur. Meng de agar-agar met 1-2 el van de kokosroom in een apart bakje en roer even goed tot dit glad is. Doe dan terug in het pannetje met kokosroom en breng nog even aan de kook. Giet het in de vormpjes en laat opstijven in de koelkast (30 minuten).
- Leg een vel bakpapier op een plank of plaat. Smelt de chocolade au bain marie en schenk per persoon een beetje warme chocoladesaus op het bakpapier. Spatel met een lepel een mooie 'veeg' en laat afkoelen in de koelkast. Voeg een deel van het kookvocht van de stoofpeertjes al roerend toe aan de overgebleven chocolade tot je een gladde chocoladesaus krijgt. Houd warm au bain marie.
- Haal de panna cotta voorzichtig uit de vormpjes. Breng hiervoor een pannetje met water aan de kook en houd het potje 30 seconden in het hete water. Probeer daarna met een puntje van een mes lucht in het potje te brengen (aan de zijkant). Draai het potje om - de panna cotta laat nu goed los - en plaats op een bordje.
- Snijd de stoofpeertjes heel klein en schep op of naast de panna cotta. Druppel de warme chocoladesaus ernaast en decoreer met een chocolade schots.
TIP
Je kunt een half stoofpeertje heel laten en naast de panna cotta plaatsen in de warme chocoladesaus. De vlierbessensap van de stoofpeertjes kun je daarna lekker opdrinken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 141%
Groente + 3%
Vitaliteit + 14%
CO2 eq + 202%
Water + 1.823%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie416 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker33 g
Vet26 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit3 g
Vezels7 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie


