KERST- Geroosterde knolselderij steak met noten-kastanjecrunch en beurre café de Paris

583 kcal
300 g groente

Een echte 'pièce' zoals ze dat noemen in de klassieke keuken. Daarbij een 'beurre café de Paris' (een heerlijk romige kruidenboter) en een topping van krokante kastanjes en pecannoten. Zoveel lekkers op één bord, dat willen we je bijna niet ontnemen. Neem even de tijd om de knolselderij te roosteren, maar dan kun je op de feestdag zelf het gerecht vrij snel afmaken!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Knolselderij Herkomst: Huybrechts
  • 50 g Kruidenboter Herkomst: Van de Koe
  • 30 g Kappertjes in azijn Herkomst: Bio Organica Italia
  • 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 60 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 25 g Pecannoten Herkomst: Horizon
  • 100 g Gekookte kastanjes Herkomst: Concept Fruits
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl Mosterd

Bereiding (120 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 Cº en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ovenschaal). Schil de knolselderij en snijd de harde onderkant eraf, zodat de knolselderij kan blijven staan. Maak een mengsel van olijfolie, komijn, peper en zout. Smeer de hele knolselderij ermee in en rooster ongeveer een uur roosteren in de voorverwarmde oven.
  2. Haal de boter uit de koelkast. Hak de kappertjes en de oregano (houd de helft apart). Pel en snipper de knoflook en sjalot. Schep al deze ingrediënten in een kom (of een hakmolen). Voeg de zure room toe, samen met een beetje mosterd, (cayenne)peper en zout en klop tot een smeuïge boter. Dit noemen we 'beurre café de Paris'. Je kunt deze in een rolletje van plasticfolie bewaren in de koelkast. Je kunt hem ook direct gebruiken.
  3. Hak ondertussen de noten grof en snijd de kastanjes in reepjes. Leg de kastanjes in de oven en rooster ze 20 minuten. Meng de noten met de kastanje, overgebleven oregano en zout.
  4. Snijd de knolselderij overdwars in plakken (steaks). Verwarm een pan met olijfolie en boter en bak de knolselderij plakken rustig mooi bruin, terwijl je soms het vet/vocht eroverheen schept.
  5. Serveer de knolselderij steaks heet met de 'beurre café de Paris' erop (zodat de boter lekker smelt). Erbij of erop de lekkere noten-kastanjecrunch.
TIP
Maak de 'beurre café de Paris' een dagje eerder en laat de smaken heerlijk intrekken in de koelkast.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 32%
co2-reduction-score
CO2 eq -48%
water-reduction-score
Water + 0%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials

Voedingswaarden

Per portie
Energie583 kcal
Koolhydraten25 g
Suiker4 g
Vet49 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit8 g
Vezels7 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
Lactose
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten