Boeuf Bourguignon van Waals rundvlees met krielaardappeltjes

850 kcal
230 g groente

Een stoofschotel is ideaal om te serveren tijdens het kerstdiner. Je kunt het lekker een dag van tevoren klaar maken en het valt bij iedereen in de smaak. Hoe langer het gerecht stooft, des te lekkerder het wordt. Onze biologische riblappen worden geleverd door boer Chavet uit het dorp Valender bij Luik (Wallonië).

Boeuf Bourguignon van Waals rundvlees

Biologische ingrediënten

2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
  • 100 g Spek Herkomst: st. hendrick
  • 600 g Riblappen Herkomst: Fresh meat company
  • 5 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 400 g Gele regenboogpeen Herkomst: de Eerste
  • 1 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 250 ml Rode wijn Herkomst: Dame de Cleve
  • 2 st Paarse knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 5 g Verse dragon Herkomst: Forc
  • 900 g Krielaardappels Herkomst: Leo de Kock
  • 200 g Oesterzwammen Herkomst: Paddenstoelenrijk
Zelf toevoegen
  • 300 ml Bouillon
  • 2 el Bloem
  • 4 el Olie en/of boter
  • 2 tl Mosterd

Bereiding (240 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Snijd of scheur het spek klein. Snijd de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met zout en peper. Verhit olie in een braadpan en bak het spek krokant. Schep uit de pan en braad het vlees aan op een hoog vuur (bruin en krokant).
  2. Pel intussen de sjalot en snijd in parten. Schil de gele wortel en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd klein (gebruik circa 50 gram per persoon). Bak de groenten met het vlees aan. Voeg de tomatenpuree, mosterd en bloem toe en bak mee. Blus af met de rode wijn en bouillon. Breng aan de kook en temper daarna het vuur.
  3. Pers de knoflook erboven uit. Snijd de dragon fijn. Doe het spek en 3/4 van de dragon in de braadpan en laat afgedekt 3 uur zachtjes stoven tot het vlees lekker mals is. Kook de Boeuf Bourguignon het laatste half uur zonder deksel zodat de saus een beetje kan indikken.
  4. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
  5. Scheur de oesterzwammen kleiner. Verwarm boter in een bakpan en bak de oesterzwammen bruin. Kruid met zout en peper en voeg de laatste 10 minuten toe aan de braadpan. Serveer de aardappeltjes met een flinke schep Boeuf Bourguignon en garneer met dragon.
TIP
Ook lekker met een scheutje azijn en laurierblad.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 82%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 28%
co2-reduction-score
CO2 eq + 579%
water-reduction-score
Water + 285%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLactosevrijGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie850 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker11 g
Vet36 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit45 g
Vezels11 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Rund
Varken
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten