KERST Biefstuk met gremolata smashed veggies, spruitjessalade en pommes aligot

857 kcal
250 g groente

Dit gerecht is een tafel vol heerlijkheid, en dat is gezellig met de feestdagen. Pommes aligot is een ultiem smeuïge aardappelpuree, erbij smashed bloemkool (waardoor ze een lekkere krokant laagje krijgen). En de spruitjessalade: daar hebben ze het volgend jaar kerst nog over.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.75 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
  • 75 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
  • 200 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
  • 0.5 st Appel Herkomst: Santana
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 60 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 600 g Aardappels (kruimig) Herkomst: De Eerste
  • 200 g Biefstuk Herkomst: Future Food Group
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie en boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de bloemkoolroosjes 4-5 minuten in kokend water. Giet af en spoel koud. Leg de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat met de onderkant van een glas of kom. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en de helft van de geraspte kaas.
  2. Maak de spruitjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Voeg deze toe (op een apart stukje) aan de bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 10-12 minuten in de oven. Snijd de appel in kleine stukjes. Hak de peterselie en gebruik een derde voor deze salade. Meng de spruitjes met de appel, de helft van het limoensap, peterselie, klein beetje zure room en peper en zout tot een lekkere salade.
  3. Maak de pommes aligot, door de aardappels te schillen en in stukjes te snijden. Kook ze in 15-20 minuten gaat. Giet af (bewaar een beetje kookvocht) en schep terug in de pan of in een kom. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en de helft van de knoflook uitgeperst en de zure room. Maak hier een gladde puree van (voeg eventueel nog een beetje warme melk en boter toe) en maak op smaak met peper en zout.
  4. Haal de biefstuk alvast uit de koelkast. Maak de gremolata door de overgebleven limoen te raspen en de rest uit de knijpen. Voeg de overgebleven uitgeperste knoflook toe samen met de peterselie. Maak op smaak met olijfolie, peper en zout. Bewaar in de koelkast.
  5. Verhit olijfolie en boter in een bakpan en schroei de biefstuk aan beide kanten dicht. Bak ongeveer 3-4 minuten om een medium biefstuk te krijgen. Verpak in aluminiumfolie en laat even 10 minuten rusten voordat je de biefstuk gaat serveren. Maak op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de biefstuk met de gremolata on top met erbij de smeuiige aardappelpuree, de spruitjessalade en de smashed groentes.
TIP
Je kunt alle ingredienten (behalve de biefstuk) vrij goed van tevoren klaar maken. Let alleen op met het opwarmen van de puree, door de kaas kan hij sneller aanbranden.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 28%
co2-reduction-score
CO2 eq + 95%
water-reduction-score
Water + 40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials

Voedingswaarden

Per portie
Energie857 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker12 g
Vet40 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit46 g
Vezels14 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Rund
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten