Kapsalon met vegan kebab tomaat en knoflooksaus

557 kcal
280 g groente

Deze schotel van aardappelfriet met een topping van vegan kebab, tomaat en sla is onze eigen versie van het welbekende frietje kapsalon. Het hoeft niet eens netjes, als je maar laagjes maakt zodat de smaken goed kunnen mengen. We gebruiken vegan kebab van LikeMeat. 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'

Kapsalon met vegan kebab

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: De Waog
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Kropsla Herkomst: de Eerste
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 180 g LikeMeat kebab Herkomst: LikeMeat
  • 100 g Soja yoghurt Herkomst: Sojade
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardappels en snijd in dunne frieten. Spreid uit uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper en plaats 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
  3. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Was de sla en laat goed uitlekken. Snijd de sla in reepjes. Was de tomaat en snijd in partjes.
  4. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui met de vegan kebab bruin en gaar.
  5. Maak een sausje van de soja yoghurt en olijfolie extra vierge en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Verdeel de sla en tomaat erover en schep de vegan kebab erop. Maak af met de knoflooksaus.
TIP
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf nog wat vegan kaas over de kapsalon te strooien en deze te laten smelten in de oven.
5,0
Gemiddelde van 2 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -82%
water-reduction-score
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGlutenvrijLactosevrijEiwitrijkVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie557 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker9 g
Vet21 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit27 g
Vezels15 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten