Kalfsstoofpotje met groenten en witte rijst
4,0
603 kcal
260 g groente

Het gerecht van vandaag staat lekker snel op tafel. Mede dankzij de snelkookrijst en het voorgegaarde stoofvlees. Het kalfsvlees is circa 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix van onder andere koriander, peper, kruidnagel, mosterd en gember. Het vlees is boterzacht en al helemaal perfect op smaak. Ons biologische kalfsvlees wordt geleverd door Farmfields uit Wekerom.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Was de wortel en snijd in hele dunne plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd klein.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de wortel en paprika enkele minuten op een hoog vuur. Was de tomaat, snijd klein en bak mee. Breng op smaak met (gerookte) paprikapoeder, zout en peper. Laat afgedekt zachtjes smoren.
- Trek met een vork het voorgegaarde vlees uit elkaar en doe het met de jus in de pan bij de groente. Verwarm enkele minuten mee op een middelhoog vuur en serveer met de rijst.
TIP
Ook erg lekker met een laurierblaadje.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
- 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st Groene paprikaHerkomst: Toledano
- 2 st TomaatHerkomst: Solid
- 180 g Voorgegaard kalfsvleesHerkomst: ecofields
- 2 el Olie
- 2 tl (Gerookte) paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price
Groente+ 106%
Vitaliteit
CO2eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lactosevrij, Glutenvrij, Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie, Lekker snel, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie603 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker14 g
Vet24 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit25 g
Vezels9 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Paprika
Mosterd
Koriander
Rund