Kalfsstoofpotje met groenten en volkoren basmatirijst
Nog geen reviews
613 kcal
260 g groente
Het gerecht van vandaag staat lekker snel op tafel. En dat met stoofvlees! Het kalfsvlees is circa 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix van onder andere koriander, peper, kruidnagel, mosterd en gember. Het vlees is boterzacht en al helemaal perfect op smaak.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 150 g Wortel Herkomst: Greenorganics
- 1 st Groene paprika Herkomst: Frank de koning
- 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 180 g Voorgegaard kalfsvlees Herkomst: ecofields
- 2 el Bakolie
- 2 tl (Gerookt) paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel de ui en snijd in partjes. Was de wortel en snijd in hele dunne plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd klein.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, wortel en paprika enkele minuten op een hoog vuur. Was de tomaat, snijd klein en bak mee. Breng op smaak met paprikapoeder. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes smoren.
- Snijd het kalfsvlees in grove stukken en doe het met de jus in de pan bij de groente. Verwarm mee op een middelhoog vuur en serveer met de rijst.
TIP
Ook erg lekker met laurierblad. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente + 106%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Seizoen, Gezin, Glutenvrij, Afvallen, Lactosevrij, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie613 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker14 g
Vet26 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit26 g
Vezels10 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
Paprika
Mosterd