Kalfsstoof met knolselderij en aardappels

639 kcal
250 g groente

Ook het gerecht van vandaag staat in ongeveer een half uur op tafel. En dat met stoofvlees! Het kalfsvlees is circa 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix van onder andere koriander, peper, kruidnagel, mosterd en gember. Het vlees is boterzacht en al helemaal perfect op smaak. Ons kalfsvlees komt van Ecofields uit Wekerom.

Kalfsstoof met knolselderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Knolselderij Herkomst: Huybrechts
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 180 g Gegaard kalfsvlees Herkomst: ecofields
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 2 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet het water af en laat uitdampen.
  2. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de knolselderij toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Doe de tomatenpuree erbij en bak enkele minuten mee. Verdun de saus met een scheutje water en breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes stoven.
  4. Snijd het voorgegaarde kalfsvlees klein en verwarm samen met de kalfsjus 5 minuten mee met de knolselderij.
  5. Serveer de knolselderijstoof met de gekookte aardappels ernaast.
TIP
Je kunt de aardappels ook opbakken als je dat lekkerder vindt. De stoofpot is ook lekker met een scheutje rode wijn.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 18%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq + 239%
water-reduction-score
Water + 12%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGlutenvrijLactosevrij9 maandenEiwitrijkGezinSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie639 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker4 g
Vet23 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit30 g
Vezels18 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
Selderij
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten