Kabeljauw op z'n Vlaams met tomaatjes en zoete aardappelpuree

683 kcal
250 g groente

Vandaag een overheerlijk gerecht op het menu. De kabeljauw komt uit de oven met een lekker krokant korstje. Wij serveren het gerecht met zoete aardappelpuree. Ook al doet de naam anders vermoeden, zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de gewone aardappel. Het is namelijk een knolgewas. Vergeleken met gewone aardappels, bevatten zoete aardappels meer vezels.

Kabeljauw op z'n Vlaams met tomaatjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 300 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
  • 300 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
  • 200 g Kabeljauwfilet Herkomst: fish and more
Zelf toevoegen
  • 1 el Boter
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Groene kruiden
  • 40 g Paneermeel
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven op 180°C, zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was of schil de aardappels en zoete aardappel en snijd klein. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met boter en een beetje kookvocht tot een zachte puree. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Was intussen de tomaatjes. Hak de peterselie grof. Snijd de citroen in schijfjes.
  4. Meng het paneermeel met de peterselie, groene kruiden en olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper. Leg de kabeljauwfilet samen met de cherry tomaatjes en de schijfjes citroen in een ovenschaal. Schep het kruidenmengsel op de vis en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer de kabeljauw met de cherrytomaatjes en zoete aardappelpuree.
TIP
Voor de puree kun je ook melk gebruiken in plaats van water. In plaats van paneermeel kun je ook oud brood kruimelen.
4,2
Gemiddelde van 30 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 55%
co2-reduction-score
CO2 eq -63%
water-reduction-score
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLactosevrijSpecials

Voedingswaarden

Per portie
Energie683 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker18 g
Vet22 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels10 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten