Kabeljauw met herfstgroenten ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
500 kcal
400 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een recept met 2 niet-alledaagse groenten: aardpeer en wortelpeterselie. Aardpeer wordt ook wel topinamboer genoemd. Deze grillige knol is rijk aan ijzer, fosfor en vitamine B1. Ook bevat het inuline, wat een positieve werking heeft op de darmflora. De inuline wordt door de aardpeer langzaam omgezet in fructose. Daardoor zijn verse aardperen wat minder zoet dan oudere aardperen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Aardpeer Herkomst: Arenosa
- 250 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
- 1 st Knoflookteen
- 250 g gekookte bieten Herkomst: Puur NL
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Kabeljauwfilet Herkomst: fish and more
- 2 el Olie
- 1 el (Balsamico)azijn
- 1 el Bakolie
- 1 g Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de aardpeer en schil grof met een dunschiller (het is juist lekker als je wat van de schilletjes laat zitten). Schil de wortelpeterselie. Snijd de groenten in even grote stukken en meng in een kom met olie. Pel de knoflook en pers erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
- Snijd intussen de rode bieten in partjes. Schep om met olie, (balsamico)azijn, peper en zout. Leg de bietjes op de bakplaat naast de andere groenten en rooster 10 minuten mee. Houd de bietjes gescheiden van de rest, anders kleuren de wortelpeterselie en aardpeer roze.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, besmeer met mosterd en breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak vervolgens de kabeljauw met de ui in ongeveer 5 minuten gaar.
- Serveer de geroosterde groenten met de gebakken kabeljauw.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de groenten ook klein snijden en bakken in een pan (houd de rode biet wel apart). Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 217%
Vitaliteit + 57%
CO2 eq -26%
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie500 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker10 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels10 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Vis
Mosterd