Kaas soufflé met palmkoolchips en pompoen ! Weinig koolhydraten

578 kcal
310 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Een soufflé is een ovengerecht uit de Franse keuken en bestaat onder andere uit luchtig geklopt eiwit. Het eiwit zorgt ervoor dat het geheel in volume toeneemt en zeer luchtig wordt. Palmkool, ofwel cavolo nero, is zwarte kool uit Toscane. Omdat het een wintervaste kool is, is palmkool te koop van het vroege begin van de herfst tot ver in de lente. Je kunt het roerbakken, koken of roosteren in de oven.

Kaas soufflé met palmkoolchips en pompoen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Pompoen, butternut Herkomst: Biobrothers
  • 200 ml Melk Herkomst: Weerribben
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 200 g Palmkool Herkomst: Waog
  • 1 tl Piri piri kruiden Herkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 20 g Boter
  • 20 g (Amandel)meel
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet een ovenschaal in voor de soufflé (of gebruik meerdere kleine ovenschaaltjes).
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Was de pompoen, halveer en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in kleine stukken. Doe de pompoen en ui in een kom en meng met olie. Spreid uit over de bakplaat en rooster in circa 30 minuten zacht en gaar.
  3. Verwarm intussen een steelpan en smelt de boter. Voeg al roerend het (amandel)meel toe en bak 3 minuten op een laag vuur (dit is een roux). Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe tot je een gladde saus hebt. Roer de kaas erdoor en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm.
  4. Splits de eieren. Roer de dooiers één voor één door de lauwwarme kaassaus. Doe de eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom en klop het helemaal stijf. Spatel voorzichtig door de kaassaus. Schenk alles in de ovenschaal(tjes) en plaats 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Was de palmkool en dep goed droog. Verwijder de harde nerven en snijd het blad in grove stukken. Hussel de palmkool in een kom met olie en breng op smaak met piri piri kruiden, zout en peper. Leg de palmkool op de bakplaat bij de pompoen en bak nog 10 minuten in de hete oven. Serveer de kaassoufflé met de geroosterde pompoen en palmkool.
TIP
Het is ook erg lekker om een snufje nootmuskaat door de soufflé te doen. Je kunt de palmkool ook roerbakken in plaats van bakken in de oven bereiden.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente + 146%
vita-score
Vitaliteit + 30%
co2-reduction-score
CO2 eq -21%
water-reduction-score
Water -42%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie578 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker12 g
Vet40 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit30 g
Vezels7 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Paprika
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten