Japanse aardappeltjes met zeewier en tofu-ei crumble

584 kcal
240 g groente

Lekkere krieltjes, maar dan met een exotische tintje. De aardappel is weer mega populair, dus wij doen lekker mee. Vandaag geen traditioneel AGV-'tje, maar een heerlijke maaltijd met veel verschillende smaken en texturen.

Japanse aardappeltjes met zeewier

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Bio Babies Herkomst: Biosikelia
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: de Lepelaar
  • 0.5 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
  • 2 tl Gember Herkomst: La Grama
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
  • 100 g Tofu Herkomst: Taifun
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 2 g Zeewier crisp chili Herkomst: Clearspring
  • 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Sojasaus

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de aardappeltjes goed en halveer grote exemplaren. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitstomen.
  2. Was intussen de bosui en snijd in ringetjes. Was de de radijzen en snijd in plakjes. Schil en rasp de gember. Snijd de paksoi in reepjes en maak van het groene en het witte deel aparte hoopjes.
  3. Verhit olie in een brede bakpan, verkruimel de tofu boven de pan en bak in 3-4 minuten op een hoog vuur krokant. Breek de eieren boven de pan en roerbak met de tofu mee. Maak op smaak met de geraspte gember en een beetje sojasaus en peper. Schep de crumble uit de pan en leg opzij.
  4. Verkruimel het zeewier. Verhit olie in dezelfde bakpan en roerbak het witte deel van de paksoi een paar minuten op een hoog vuur. Voeg de laatste minuten het groene deel van de paksoi, de radijsjes en de bosui toe en bak mee. Doe tenslotte de voorgekookte aardappeltjes en het zeewier erbij en schep alles door elkaar.
  5. Meng als laatste de tofu-ei crumble door de aardappeltjes (maar je mag het ook apart serveren) en maak af met de sesamzaadjes.
TIP
Je kunt ook furikake erbij maken, een bekende Japanse dip. Mix dan een paar pinda's met het sesamzaad en het verkruimelde zeewier.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -46%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 64%
co2-reduction-score
CO2 eq -77%
water-reduction-score
Water -86%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinVegetarisch9 maandenVariatieLactosevrijGlutenvrijAfvallenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie584 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker4 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit23 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Ei
Sojabonen
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten