Indische hutspot met pittige paneer
Nog geen reviews
737 kcal
300 g groente
Hutspot is een heerlijke stamppot van wortels, ui en aardappels. Een ideaal gerecht voor in de winter. De hutspot van deze week is wat spannender want we serveren ‘m met biologische paneer kaas van onze leverancier Kleinlangevelsloo. Paneer kaas is een heerlijke vleesvervanger uit de Indiase vegetarische keuken. Weer eens wat anders! 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: de Eerste
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Wortel Herkomst: Greenorganics
- 250 g Pastinaak Herkomst: Arenosa
- 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
- 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Befair
- 1 st Knoflook Herkomst: Proaco
- 1 bosje Bosui Herkomst: de Lepelaar
- 200 g Paneer Herkomst: Kleinlangeveldsloo
- 1 el Bakolie
- 2 el Sojasaus (of tamari)
- 1 tl Sambal
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af, vang een deel van het kookvocht op en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en pastinaak en snijd klein.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de wortel en pastinaak toe en bak enkele minuten mee. Breng op smaak met citroen-kerriepoeder, peper en zout. Schil en rasp de kurkuma erboven. Doe een scheutje water erbij en stoof afgedekt beetgaar in 15-20 minuten.
- Pel intussen de knoflook. Was de bosui en snijd in stukken van 1-2 cm. Snijd de paneer in dobbelsteentjes van 1-2 cm. Verhit olie in een bakpan en bak de paneerblokjes samen met de bosui goudbruin op een middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, uitgeperste knoflook en sambal toe en bak nog 5 minuten.
- Stamp de aardappels grof met een scheutje kookvocht en schep vervolgens de gestoofde groenten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de pittige paneer en bosui.
TIP
Maal van oud brood, knoflook en verse kruiden een kruidenpaneermeel. Druppel een beetje olijfolie erover. Verdeel dit over de hutspot en zet nog eens 10 minuten in de oven op 180 °C voor een krokante bovenlaag. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 138%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -72%
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Seizoen, Variatie, Vegetarisch, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie737 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker20 g
Vet31 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit28 g
Vezels16 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Melk
Lactose