Indiase Saag Paneer met pittige knoflookboter

760 kcal
250 g groente

Saag paneer is een heerlijk gerecht uit de Indiase keuken. Het bestaat uit saag (een verzamelnaam voor gestoofde bladgroenten, meestal spinazie) en paneer (een Indiase kaas die niet smelt bij verhitting). Of je nu een fan bent van Indiase gerechten of gewoon iets nieuws wilt proberen, saag paneer is een heerlijk vegetarisch gerecht dat perfect is om te delen met vrienden en familie.

Indiase Saag Paneer

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 150 g Wortel Herkomst: Greenorganics
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 200 g Paneer Herkomst: Kleinlangeveldsloo
  • 1 tl Gember Herkomst: La Grama
  • 2 tl Garam masala Herkomst: Het blauwe huis
  • 300 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 75 ml Volle roeryoghurt Herkomst: Pur Natur
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
Zelf toevoegen
  • 150 ml Water
  • 2 el Olie en boter
  • 1 tl Gemalen komijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was of schil de wortel en snijd in blokjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de rijst en kleingesneden wortel toe en bak 2 minuten mee. Schenk het water erbij, breng aan de kook en kook afgedekt in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de paneer in blokjes. Schil de gember en rasp fijn. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de paneer krokant. Maak op smaak met geraspte gember, garam masala, zout en peper. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij.
  3. Was de spinazie grondig en laat heel goed uitlekken. Verhit olie in de pan van de paneer en bak de spinazie enkele minuten. Als de spinazie bijna geslonken is doe je de yoghurt erbij. Zet het vuur uit en pureer tot een stevige saus. Maak op smaak met komijn en zout.
  4. Pel en snipper de knoflook en rode peper. Laat de boter en olie smelten in een kleine pan en fruit de knoflook en rode peper licht krokant. Verwarm de paneerblokjes nog even mee en voeg dit - met de pittige knoflookboter - toe aan de spinazie saus.
  5. Serveer de saag paneer met de rijst.
TIP
Ook heerlijk met een mangochutney of rozijnen. Je kunt ook de spinazie niet blenderen en in zijn geheel laten.
4,3
Gemiddelde van 16 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 65%
co2-reduction-score
CO2 eq -49%
water-reduction-score
Water -89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijSeizoenGezinVariatieVegetarisch9 maandenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie760 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker7 g
Vet39 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit29 g
Vezels9 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Mosterd
Lactose
Koriander
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten