Indiase frittata met broccoli en pitabroodjes

538 kcal
250 g groente

Europe meets Asia! Vandaag een tof recept gemaakt met inspiratie uit de Italiaanse én Indiase keuken. Super snel én gemakkelijk en een fijne verrassing voor het hele gezin. Ook kids zijn hier dol op (en pssst… het recept zit stiekem boordevol groenten)! Je kunt ook de pitabroodjes in puntjes snijden en roosteren in de oven voor een soort pita-nacho's.

Indiase frittata met broccoli

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 150 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 1 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 2 st Pitabroodjes volkoren Herkomst: Florentin
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 150 ml (Plantaardige) melk
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Breng een pan met water aan de kook voor de broccoli en kook of stoom in 5 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af en laat de broccoli uitdampen.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Schil en rasp de gember. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui in 2 minuten glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak samen met de spinazie kort mee. Roer de tomaat en broccoli erdoor.
  3. Klop de eieren los in een kom. Roer kerriepoeder, melk, zout en (chili)peper erdoor. Voeg het eiermengsel toe aan de pan en laat afgedekt op een laag vuur garen totdat het eiermengsel volledig gestold is. Schud de pan af en toe zodat de frittata niet aanbakt.
  4. Bak intussen de pitabroodjes bruin in een broodrooster. Snijd de frittata in stukken en serveer met het pitabrood.
TIP
De frittata kun je ook in de oven bakken in een ovenschaal. Heb je nog wat van de frittata over? Deze is de volgende dag ook heerlijk als lunch.
3,5
Gemiddelde van 23 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 49%
co2-reduction-score
CO2 eq -68%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkGezinVegetarisch9 maandenLekker snelLactosevrijVariatieAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie538 kcal
Koolhydraten46 g
Suiker12 g
Vet20 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Koriander
Gluten
Ei
Mosterd
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten