Hutspot met pastinaak en vegan worstjes

656 kcal
350 g groente

Hutspot maar dan met lekkere vegan worstjes. De 100% plantaardige worstjes zijn gemaakt van seitan. Seitan komt uit Japan en wordt gemaakt van tarwemeel en water. Het bestaat voor 20-25% uit eiwitten en de structuur lijkt erg op die van vlees. Perfect voor deze maaltijd!

Hutspot met pastinaak

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 3 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Sinaasappel Herkomst: Eosta
  • 200 g Vegan worstjes Herkomst: EatWildr
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappel, wortel en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  2. Kook de aardappel, wortel, pastinaak en de helft van de ui in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een deel van het kookvocht op.
  3. Verhit olie in een bakpan op een middelhoog vuur en fruit de overgebleven ui 2 minuten. Doe de vegan worstjes erbij en bak 1-2 minuten per kant.
  4. Stamp de aardappel, wortel, pastinaak en ui goed door elkaar en voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een grove puree krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Rasp de sinaasappel boven de hutspot, deze smaakt trekt de wortel en ui helemaal omhoog. (de partjes mag je opeten! :))
  5. Snijd de peterselie klein en schep door de hutspot. Serveer de hutspot met de vegan worstjes en uien.
TIP
Maal van oud brood, knoflook en verse kruiden een kruidenpaneermeel. Druppel een beetje olijfolie erover. Verdeel dit over de hutspot en zet nog eens 10 minuten in de oven op 180 °C voor een krokante bovenlaag.
3,9
Gemiddelde van 30 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -44%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -86%
water-reduction-score
Water -92%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLactosevrijVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie656 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker22 g
Vet22 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit23 g
Vezels20 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Gluten
Sojabonen
Koriander
Paprika
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten