Hutspot met pancetta en bieslook
Nog geen reviews
661 kcal
340 g groente
Je zou het niet zeggen, maar onze wortels zijn heel bijzonder! Het zijn namelijk de eerste wortels die jaarrond aangeboden kunnen worden. Normaal gesproken worden tussen april en juli alleen maar buitenlandse wortels aangeboden, omdat telen op eigen bodem niet mogelijk is. Onze leverancier Jan Bastiaanssen uit Espel (Flevoland) teelt het ras Carvora onder doek, waardoor ze sneller groeien, eerder geoogst kunnen worden en net zo lekker zijn als normaal.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 500 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: Rudolpho
- 400 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 70 g pancetta Herkomst: Fumagalli
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 st Bieslook op pot Herkomst: herbio
- 1 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Pel de ui en snijd in partjes. Was of schil de aardappels, wortel en pastinaak en snijd klein. Kook alles in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
- Snijd intussen de pancetta klein. Verhit een droge bakpan en bak de pancetta lichtbruin en knapperig.
- Stamp de groenten en aardappels goed door elkaar en roer de crème fraîche erdoor zodat je een smeuïge stamppot krijgt. Breng op smaak met de kerriepoeder, zout en peper.
- Snijd de verse bieslook klein en schep door de stamppot. Serveer de stamppot met de knapperige pancetta.
TIP
Maal van oud brood, knoflook en verse kruiden een kruidenpaneermeel. Druppel een beetje olijfolie erover. Verdeel dit over de hutspot en zet nog eens 10 minuten in de oven op 180 °C voor een krokante bovenlaag. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente + 170%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Variatie, Glutenvrij, Gezin, Lekker snel, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie661 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker21 g
Vet32 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit15 g
Vezels17 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Varken
Lactose
Melk


