Hot honey paneer met zoete aardappelpuree en geroosterde aubergine en bietjes
3,5
706 kcal
500 g groente
Hot honey is hot! Super makkelijk om zelf te maken en een geweldige smaakmaker die bij heel veel gerechten past. In dit recept bakken we paneer (een milde Indiase kaas) in hot honey. Erbij oven geroosterde groenten en een smeuïge zoete aardappelpuree.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Gele bietjes Herkomst: lepelaar
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 500 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 200 g Paneer Herkomst: Kleinlangeveldsloo
- 1 st Honing stick Herkomst: Zuivelrijck
- 0.5 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 2 el Olijfolie en boter
- 2 tl Paprikapoeder
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de bietjes en snijd klein. Snijd de aubergine in stukken. Doe de groenten in een kom en meng met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Leg alles op de bakplaat en bak in 20-25 minuten bruin en gaar. Schep af en toe even om.
- Schil intussen de zoete aardappel en snijd in stukjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar. Giet het water af en stamp of pureer (eventueel met een klontje boter en/of melk) tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de paneer in blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de paneer krokant. Verdeel de honing en de chilivlokken (naar smaak) over de paneer en bak nog even totdat het karamelliseert. Haal de pan van het vuur en voeg een beetje azijn toe voor de smaak.
- Schep de puree op de borden, samen met de geroosterde groenten en de paneer en lekker veel hot honey.
TIP
Je kunt de groenten ook bakken in een pan als je de oven niet wil gebruiken.3,5
Meet hoe goed je eet
True price + 32%
Groente + 297%
Vitaliteit + 14%
CO2 eq + 357%
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie706 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker30 g
Vet34 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit22 g
Vezels13 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk


