Herfstgalette met spruiten, pompoen kaas en walnoten
Nog geen reviews
735 kcal
300 g groente
Een galette wordt ook wel een hartige pannenkoek genoemd. Deze lekkernij komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Vroeger werd het met boekweitmeel gemaakt, maar tegenwoordig is de variant met bladerdeeg ook erg populair. Vandaag eten we de galette met herfstgroenten en walnoten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 400 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en halveer ze of maak de blaadjes los. Pel de ui en snijd in partjes.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, spruiten en voorgesneden pompoen 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Hak de walnoten grof. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en verdeel het voorgebakken spruiten-pompoenmengsel erover. Laat daarbij een rand van 5 centimeter vrij. Strooi de kaas en de walnoten erover en besprenkel met olijfolie. Vouw de randen naar binnen en bak in 20-25 minuten gaar en bruin onderin de hete oven.
TIP
Ook heel lekker met stukjes peer of appel. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 138%
Vitaliteit + 38%
CO2 eq -56%
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Eiwitrijk, Variatie, Gezin, Seizoen, Lactosevrij, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie735 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker7 g
Vet33 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Noten
Gluten


