Koolvisfilet met venkel en kruidige broodcroutons
4,4
662 kcal
310 g groente

Venkel is een naar anijs smakende plant met prachtige schermbloemen. De verdikking aan de onderkant van de steel wordt als groente gegeten. De venkel is snel gaar en licht verteerbaar. Geschikt om te koken, stoven, roerbakken of dun gesneden rauw in een salade. Deze gezonde groente wordt in verband gebracht met een vermindering van maag- en darmklachten. Lekker en gezond dus!
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook. Was de wortel en snijd in plakjes of staafjes (Julienne). Was de venkel, verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de rest in smalle stroken (bewaar wat venkelgroen voor garnering). Kook (of stoom) de groenten afgedekt in 10 minuten krokant gaar. Giet het water af.
- Snijd intussen het desembrood in dobbelsteentjes. Verhit olie in een bakpan en bak het brood knapperig.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de peterselie fijn. Mix de ui en knoflook met de verse peterselie. Schep halverwege het uimengsel bij de croutons en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm boter in een kleine bakpan en bak de koolvis in 5 minuten gaar op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de groenten over de borden en strooi de krokante broodcroutons erover. Leg de gebakken koolvis erboven op en garneer met venkelgroen en overgebleven peterselie.
TIP
Het is ook lekker de venkel te grillen.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
- 2 st Harde desem bollenHerkomst: Handgemaakt brood
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
- 200 g KoolvisfiletHerkomst: Fish and more
- 2 el Olie
- 1 el Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 146%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -69%
Water -92%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Gezin, 9 maanden, Variatie, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie662 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker12 g
Vet29 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Vis
Gluten