Heekfilet met spek-notencrumble zoete aardappel en gesmoorde prei

750 kcal
320 g groente

Dit is thuis koken alsof je in een restaurant zit. Een lekkere knapperige zoute crumble bovenop je vis, zoete aardappel en zachte prei. Grandioos.

Heekfilet met spek-notencrumble

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 100 g Paprikaspread Herkomst: Allos
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Pel en snipper intussen de ui. Snijd het spek kleiner. Verhit olie in een bakpan en bak het spek samen met de ui knapperig en gaar. Mix vervolgens spek, ui en hazelnoten in een keukenmachine (blender of staafmixer) en hak tot een grove crumble. Voeg eventueel nog wat olie toe als het geheel droog is en niet blijft kleven.
  4. Vet een ovenschaal in met wat olie. Dep de heekfilet droog en kruid met zeezout en peper uit de molen. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk met een laag crumble. Bak de heekfilet in circa 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan (let dan wel goed op dat de crumble niet verbrandt)
  5. Halveer de prei in de lengte, spoel goed onder de kraan en snijd in stukken van circa 10 cm. Snijd vervolgens in smalle, dunne linten. Verhit olie in een bakpan en verwarm de prei op een laag vuur. Voeg een scheutje water toe en laat de prei gaar stoven. Kruid met een beetje kerriepoeder, zeezout en peper uit de molen.
  6. Bestrijk het bord met de paprikaspread. Serveer daarop de heekfilet met de crumble en ernaast de prei en zoete aardappel.
TIP
Houd je van een beetje pit? Meng dan wat chilivlokken door de crumble.
4,8
Gemiddelde van 11 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 14%
co2-reduction-score
CO2 eq -52%
water-reduction-score
Water -38%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrijSpecialsSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie750 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker21 g
Vet39 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit31 g
Vezels11 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Noten
Selderij
Peulvruchten
Vis
Varken
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten