Koolvis met snijbiet en preipannenkoek ! Weinig koolhydraten

3,9
Gemiddelde van 45 reviews
518 kcal
250 g groente
Koolvis met snijbiet en preipannenkoek

KOOLHYDRAATBEWUST Deze maaltijd is niet alleen erg lekker, je wordt ook nog eens heel vrolijk van de mooie kleuren. We gebruiken snijbiet met bontgekleurde stelen, ook wel ‘ribben’ genoemd. Deze groente is familie van de rode biet. Snijbiet is er in veel kleuren: rood, paars, oranje, geel en wit. Van snijbiet kan zowel de stengel als het blad gegeten worden. De smaak komt sterk overeen met die van spinazie, daarom wordt snijbiet ook wel eens Belgische spinazie genoemd.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Halveer de prei in de lengte, spoel grondig onder de kraan en snijd daarna klein. Was de snijbiet, laat goed uitlekken in een vergiet en haal het blad van de stelen. Snijd het blad klein en leg de stelen opzij voor later. Verwarm olie in een bakpan en bak de prei en het snijbietblad circa 5 minuten.
  2. Klop een beslag van het ei, meel en een beetje melk (of water) en breng op smaak met zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Schenk het beslag in de pan bij de prei en snijbiet en hussel goed door elkaar zodat het beslag zich goed verdeelt. Druk vervolgens aan en bak er afgedekt een pannenkoek van (of bak meerdere kleine preipannenkoekjes). Je kunt eventueel met behulp van een deksel de pannenkoek keren en de andere kant bakken.
  3. Snijd intussen de snijbietstelen klein. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de snijbietstelen samen met de vis kort aan op een hoog vuur. Voeg een klontje boter toe en temper het vuur. Laat afgedekt nog 4 minuten stoven.
  4. Serveer de preipannenkoek(jes) met daarop de koolvis en gekleurde snijbietsteeltjes.
TIP
Wil je geen beslag maken? Dan kun je de prei en snijbiet samen bakken en dit serveren met de vis ernaast.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 250 g SnijbietHerkomst: Heulhoeve
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g KoolvisfiletHerkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 50 g Meel
  • 100 ml Melk of water
  • 10 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -30%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie518 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker11 g
Vet27 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit37 g
Vezels10 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Ei
Gluten
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten