Heekfilet met koolsteak en gebakken aardappeltjes
Nog geen reviews
617 kcal
350 g groente
De witte kool van deze week wordt geleverd door biologisch tuinbouwbedrijf De Lepelaar. Joris Kollewijn heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader in 1971. Joris ontdekte op de middelbare school hoe schadelijk bestrijdingsmiddelen zijn voor mens en milieu. Hij nam zich voor om dingen anders te doen, ondanks de verbazing van anderen om hem heen. Hij laat zien dat biologisch een goede keuze is en het bedrijf is sindsdien flink gegroeid.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Witte kool Herkomst: Rijk-Hartkamp
- 1 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
- 2 tl Tijm Herkomst: Organic Flavour Company
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
- 3 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool van boven naar beneden in dunne plakken van 1 cm. Laat de steelaanzet eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg de plakken op de bakplaat.
- Meng de olie met de honing, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Besmeer de witte kool plakken met dit mengsel. Leg ze op de bakplaat en rooster in 30 minuten zacht en bruin.
- Breng ondertussen een pan water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook 10 minuten. Giet het water af, laat de aardappels even uitdampen. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels samen met de ui bruin en krokant gaar. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
- Verwarm olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een kleine bakpan. Kruid de heekfilet met zout en peper en bak in 8-10 minuten gaar. Serveer de heekfilet met de gebakken aardappeltjes en de koolsteaks.
TIP
Je kunt de aardappeltjes ook in de oven bereiden bij de kool. Heb je kool over? Schaaf de kool heel fijn en maak er een lekkere koolsalade van als lunch. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 178%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -70%
Water -94%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie, Gezin, Glutenvrij, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie617 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker20 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit29 g
Vezels13 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis


