Heekfilet met honing-koolsteaks en gebakken aardappeltjes
4,1
599 kcal
250 g groente
Een heerlijk modern agv'tje op het menu met een overheerlijke spitskool. Vandaag snijden we de kool in vieren of in plakken en bakken we de stukken als een 'steak'. Dat is weer eens wat anders.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Spitskool Herkomst: Warmonderhof
- 1 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 600 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
- 3 el Olijfolie en boter
- 2 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Snijd de kool in plakken of in vieren (van boven naar beneden) en laat de steelaanzet eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg de plakken op de bakplaat.
- Meng de olie met de honing, de helft van het citroensap, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Besmeer de kool parten met dit mengsel, leg ze op de bakplaat en rooster in 30-35 minuten zacht en bruin.
- Breng ondertussen een pan water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook 10 minuten. Giet het water af, laat de aardappels even uitdampen. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels samen met de ui bruin en krokant gaar. Breng op smaak met boter, tijm, zout en peper.
- Verwarm olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een kleine bakpan. Kruid de heekfilet met zout en peper en bak in 8-10 minuten gaar. Besprenkel met citroensap en serveer de heekfilet met de gebakken aardappeltjes en de honing-koolsteaks.
TIP
Je kunt de aardappeltjes ook in de oven bereiden bij de kool. Heb je kool over? Schaaf de kool heel fijn en maak er een lekkere koolsalade van als lunch.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 98%
Vitaliteit + 56%
CO2 eq -76%
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Glutenvrij, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie599 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker17 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis


