Koolvisfilet met gestoofde sla zoete aardappel en citroenboter
4,1
670 kcal
400 g groente
Vandaag een heerlijke witvis op het menu. Koolvis klinkt als vissticks, maar niks is minder waar. Deze bijzondere vis is lekker stevig en perfect om te bakken. Vandaag samen met gestoofde sla en zoete aardappel.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 200 g Koolvisfilet Herkomst: Fish and more
- 3 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- 150 ml Bouillon
- 1 el Boter
- 1 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de zoete aardappel en snijd in plakjes of kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de zoete aardappel op een hoog vuur aan. Zet dan het vuur lager en bak afgedekt gaar in 25-30 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe en schud de pan regelmatig om. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd de sla in de lengte doormidden of in vieren zonder het stronkje te verwijderen. Was onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier. Bereid de bouillon. Rasp de citroen boven de boter en meng door elkaar, met een beetje zout en peper.
- Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de sla kropjes (op de snijkant) 2 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur, doe de boter en de bouillon erbij en laat 5-6 minuten zachtjes stoven totdat het vocht grotendeels is verdampt (schep af en toe wat bouillon over de sla). Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met tijm, limoensap, zout en peper.
- Verwarm intussen olie (of boter) in een andere bakpan en bak de vis aan weerszijden bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de zoete aardappels met de gestoofde sla, citroenboter en vis.
TIP
Voor dit gerecht heb je 3 bakpannen nodig. Je kunt het jezelf makkelijker maken door de zoete aardappel in de oven te bakken in plaats van in een pan.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 217%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -66%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Seizoen, Variatie, Glutenvrij, Afvallen, 9 maanden, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie670 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker20 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit24 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Vis


