Koolvisfilet met gestoofde sla zoete aardappel en limoenboter

3,9
Gemiddelde van 14 reviews
700 kcal
330 g groente
Koolvisfilet met gestoofde sla

Vandaag een heerlijke witvis op het menu. Koolvis klinkt als vissticks, maar niks is minder waar. Deze bijzondere vis is lekker stevig en perfect om te bakken. Vandaag samen met gestoofde sla en zoete aardappel!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de zoete aardappel en snijd in plakjes of kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de zoete aardappel op een hoog vuur aan. Zet dan het vuur lager en bak afgedekt gaar in 25-30 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe en schud de pan regelmatig om. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd de sla in de lengte doormidden of in vieren zonder het stronkje te verwijderen. Was onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier. Bereid de bouillon. Rasp de limoen boven de boter en meng door elkaar, met een beetje zout en peper.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de sla kropjes (op de snijkant) 2 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur, doe de boter en de bouillon erbij en laat 5-6 minuten zachtjes stoven totdat het vocht grotendeels is verdampt (schep af en toe wat bouillon over de sla). Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met tijm, limoensap, zout en peper.
  4. Verwarm intussen olie (of boter) in een andere bakpan en bak de vis aan weerszijden bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de zoete aardappels met de gestoofde sla, limoenboter en vis.
TIP
Voor dit gerecht heb je 3 bakpannen nodig. Je kunt het jezelf makkelijker maken door de zoete aardappel in de oven te bakken in plaats van in een pan.

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Little gemHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 200 g Koolvisfilet Herkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 150 ml Bouillon
  • 25 g Boter
  • 1 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinSeizoenVariatieGlutenvrijAfvallen9 maandenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie700 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker22 g
Vet33 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit24 g
Vezels11 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Paprika
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten