Heekfilet met boterbonen, ovengroenten en limoen-olie ! Weinig koolhydraten
5,0
583 kcal
320 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Een lekker gerecht met een prachtige heekfilet. Erbij boterbonen (dikke en giga-lekkere witte bonen), met geroosterde wortels, krieltjes en tomaatjes. Boterbonen, ook wel Bianchi di Spagna genoemd, zijn veelzijdige grote bonen met een zachte textuur. Deze bonen bevatten veel eiwitten en vezels en weinig calorieën. daarom passen ze uitstekend in een koolhydraatbewust dieet.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 250 g Cherry trostomaten Herkomst: Agrologica
- 300 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
- 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 3 el Olijfolie en boter
- 2 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Was of schil de wortel en snijd in stukken. Pel de sjalot en snijd in partjes. Verdeel de wortel en sjalot over de bakplaat en druppel er een beetje olijfolie over. Breng op smaak met tijm, peper en zout en rooster de groente in 15-20 minuten gaar. Leg de laatste 5 minuten de tomaatjes erbij.
- Spoel de boterbonen af en laat ze uitlekken. Rasp de limoen en meng de rasp, samen met olijfolie, door de boterbonen. Knijp de rest van de limoen uit boven de boterbonen.
- Verwarm boter in een bakpan en bak hierin de heekfilet aan beide kanten krokant en gaar. Maak op smaak met peper en zout.
- Meng de groenten uit de oven met de boterbonen en serveer de heekfilet erbij of erop.
TIP
Ook lekker: een beetje mayonaise of yoghurt door de salade. 5,0
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 154%
Vitaliteit + 55%
CO2 eq -78%
Water -16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie583 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit30 g
Vezels16 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten


