Havermout ontbijttaart met blauwe bessen

436 kcal
0 g groente

Je ontbijt wordt een klein feestje met deze lekkere zoete ontbijttaart. Door het bakken in de oven wordt de smaak van de blauwe bessen versterkt en de hazelnoten heerlijk krokant.

Havermout ontbijttaart

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 80 g Havermout Herkomst: meesters van de halm
  • 2 tl Kaneelpoeder Herkomst: Het Blauwe Huis
  • 2 tl Bakpoeder Herkomst: Biovegan
  • 300 ml Amandeldrink Herkomst: Rude Health
  • 30 ml Ahornsiroop Herkomst: horizon
Zelf toevoegen
  • 250 g Blauwe bessen

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal of taartvorm in.
  2. Hak de hazelnoten grof. Maal de havermout fijn tot havermeel in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg de hazelnoten, kaneelpoeder en bakpoeder toe.
  3. Doe de helft van de blauwe bessen in een ovenschaal. Strooi het havermoutmengsel erover.
  4. Meng de amandeldrink met de ahornsiroop en schenk over de havermout. Bestrooi met de rest van de blauwe bessen en bak in 35-40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
TIP
Lekker met een eetlepel sojayoghurt.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -45%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 77%
co2-reduction-score
CO2 eq -86%
water-reduction-score
Water + 19%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVariatieVegan9 maandenVegetarischLactosevrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie436 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker29 g
Vet11 g
Verzadigd vet1 g
Eiwit7 g
Vezels9 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Noten
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten