Hasselback-courgette met geitenkaas couscous en vijgendressing

734 kcal
250 g groente

Op zoek naar een leuk recept met courgette? Probeer dan eens een hasselback-courgette met geitenkaas. Bij een hasselback bereiding wordt de aardappel of groente tot ongeveer drie kwart in dunne plakken gesneden. Deze techniek is ooit bedacht door de kok van het Zweedse restaurant Hasselbacken.

Hasselback-courgette met geitenkaas

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 100 g Zachte Friese geitenkaas Herkomst: De Molkerei
  • 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 1 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
  • 1 st Spread vijgen sinaasappel jam Herkomst: Mont Blanc
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie and boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de courgette op een snijplank en leg aan beide kanten een pollepel. Snijd met een scherp mes allemaal inkepingen, maar laat de onderkant heel (de pollepels zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt doorsnijden). Leg de courgette op een bakplaat en verwarm 15 minuten.
  2. Pel de knoflook. Doe de olie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de geitenkaas met een warm mes (onder de warme kraan) in dunne plakjes. Haal de courgette uit de oven en druppel de knoflookolie erover. Vul de inkepingen met de geitenkaas en bak de courgette nog 10-15 minuten in het midden van de oven.
  3. Breng intussen water (of bouillon) aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en schenk het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Voeg een beetje boter of olijfolie toe en peper en zout voor de smaak.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de paprika in ongeveer 8 minuten bruin en gaar. Schep de couscous erdoor en breng op smaak met ras el hanout, peper en zout. Snijd de helft van de munt klein en schep dit er doorheen. Verdun de vijgenspread met een beetje water of witte wijnazijn.
  5. Serveer de hasselback courgette met de couscous, vijgendressing en garneer met de overgebleven munt.
TIP
De couscous is ook erg lekker met ander gedroogd fruit, geroosterde amandelen of granaatappel.
4,5
Gemiddelde van 8 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -68%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezinAfvallenVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie734 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker24 g
Vet37 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit23 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Paprika
Gluten
Tarwe
Lactose
Sulfiet
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten