Hartige taart met courgette, geitenkaas en Légumaise
4,5
878 kcal
290 g groente

Onze geitenkaas wordt geleverd door Saanenhof en heeft het Demeter keurmerk. De naam Saanenhof is gebaseerd op de naam van het ras van de geiten: 'Saanen'. Op de biologische boerderij kunnen de geiten zelf kiezen of ze binnen of buiten gaan staan. In het voorjaar en zomer lopen de geiten en lammetjes in de weide waar ze vers gras kunnen eten. In samenwerking met Frank Fol de Groentechef®
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 210 ºC en leg het deeg met het bakpapier in een lage quichevorm of een springvorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak 10-15 minuten onder in de voorverwarmde oven.
- Was intussen de courgette en snijd in dunne schijfjes van 1 cm. Verhit olie in een pan en bak de courgetteschijfjes lichtbruin. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Snijd de olijven in dunne plakjes. Snijd ook de geitenkaas in plakken, of verkruimel de geitenkaas.
- Verdeel de Légumaise over de voorgebakken bodem. Plaats de courgette, basilicum, olijven en geitenkaas erop en breng op smaak met peper en zout. Bak de taart nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Je kunt de courgette ook grillen in plaats van bakken. Ook erg lekker met tijm of oregano. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Quichedeeg Herkomst: Donaustrudel
- 20 g Zwarte olijvenHerkomst: marqt
- 2 st CourgetteHerkomst: Lukassen
- 100 g Légumaise wortel-gemberHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 100 g Geitenkaas met kruidenHerkomst: Saanenhof
- 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 130%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -57%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Vegetarisch, Gezin, Specials, Eiwitrijk, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie878 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker19 g
Vet45 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit31 g
Vezels8 g
Zout3.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Melk