Hamburgers met gesmoorde groene kool paddenstoelen en aardappelpuree
3,9
760 kcal
230 g groente
Een traditioneel AGV'tje zijn wij allemaal niet vies van bij Ekomenu. Herkenbaar, met lekkere ingrediënten en makkelijk op tafel. Less is more!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 st Zilte aardappelen Herkomst: Waddengebied
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Gesneden groene kool
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 200 g Runderhamburger Herkomst: Future Food Group
- 2 el Olijfolie
- 1 el Roomboter
- 1 tl Nootmuskaat
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar.
- Pelen snipper intussen de ui en knoflook. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de voorgesneden kool, boter en een scheutje water (of bouillon) toe en stoof afgedekt 8-10 minuten. Maak op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden of in vieren. Verhit olie in een andere bakpan en bak de hamburgers met de champignons bruin en gaar.
- Stamp de aardappels met een beetje kookvocht (of melk en boter) tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de puree met de gesmoorde groenten, hamburgers met de champignons.
TIP
Het is ook erg lekker om de puree smeuïg te maken met een klontje boter en een scheutje melk. 3,9
Meet hoe goed je eet
True price -20%
Groente + 83%
Vitaliteit + 27%
CO2 eq + 1%
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Lekker snel, 9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Lactosevrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie760 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker9 g
Vet41 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit28 g
Vezels11 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Rund