Gumbo stoofpot met okra en cajunkip en witte rijst

3,5
Gemiddelde van 2 reviews
827 kcal
310 g groente
Gumbo stoofpot met okra en cajunkip

Gumbo is misschien wel hét ultieme ‘Soul Food’. Deze stoofpot uit New Orleans is een klassieker en heeft Franse, Spaanse, Afrikaanse en Indiase invloeden. De 'heilige drie-eenheid' in de keuken van Louisiana bestaat uit ui, paprika en selderij. Daarnaast staat een donkere roux garant voor een perfecte gumbo. De okra van Nederlandse bodem is een eyecather in dit heerlijke stoofpotje.

Bereiding (50 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de olie in een ruime braadpan met dikke bodem en verhit dit op een middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en blijf heel goed roeren. Laat zachtjes pruttelen en garen, het mengsel moet een beetje donker worden (als een karamelsaus). Dit duurt circa 15 minuten. Bereid de bouillon en voeg daarna al roerend toe aan de roux zodat je een gladde dikke saus krijgt.
  2. Pel intussen de ui en snijd klein. Snijd de rode peper heel fijn. Verhit olie in een ruime braadpan en bak de kip, rode peper en ui op een middelhoog vuur bruin.
  3. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Voeg toe aan de pan en bak met het vlees mee. Schep daarna alles in de pan met de roux en roer goed door elkaar. Kruid met zout en peper en pers de knoflook erboven uit.
  4. Was de okra en snijd in stukken van 1-2 cm. Voeg toe aan de pan en laat afgedekt zachtjes mee pruttelen.
  5. Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet het water af en serveer de rijst met de Gumbo stoofpot.
TIP
Hoe langer je dit gerecht laat pruttelen, des te lekkerder deze wordt!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
  • 200 g Kipdijbeenfilet blokjes met cajunkruidenHerkomst: Kemper Kip
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 75 g OkraHerkomst: Gert van Bakel
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 20 g Bloem
  • 400 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 4%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -15%
water-reduction-score
Water -14%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinEiwitrijkLactosevrijSpecialsSeizoenGlutenvrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie827 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker11 g
Vet39 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Selderij
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten