Groentebrood van courgette met komijn kaas

384 kcal
40 g groente

Deze kaas met komijn van Bastiaansen heeft de kenmerkende, iets nootachtige smaak van komijnzaadjes! De kaas wordt gemaakt van melk van Nederlandse koeien en is vegetarisch gestremd. Lekker in combinatie met groentebrood van courgette. Dit brood kun je bewaren in de koelkast en is lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld soep.

Groentebrood van courgette

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 150 g Amandelmeel Herkomst: Horizon
  • 75 g Plakjes kaas komijn
Zelf toevoegen
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (50 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een cakeblik in.
  2. Was de courgette en snijd in hele kleine stukjes of rasp grof.
  3. Meng de courgette met de eieren, amandelmeel, bakpoeder en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schenk of schep het mengsel in het cakeblik en bak het groentebrood in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in het cakeblik.
  5. Snijd het courgettebrood in plakken en beleg met plakjes komijn kaas.
TIP
Lekker met verse rozemarijn.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 34%
vegetablecounter
Groente -68%
vita-score
Vitaliteit + 27%
co2-reduction-score
CO2 eq -61%
water-reduction-score
Water + 864%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenVariatieVegetarischKoolhydraatbewustGlutenvrijEiwitrijk9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie384 kcal
Koolhydraten6 g
Suiker3 g
Vet32 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit18 g
Vezels2 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Noten
Ei
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten