Groene spinazie stamppot met heekfilet en limoenboter

633 kcal
250 g groente

Zin in een frisse en lichte stamppot? Deze spinazie stamppot met heekfilet en limoenboter combineert romige aardappels met de zachte smaak van vis en een vleugje citrus. Een verrassend gerecht dat snel op tafel staat én lekker voedzaam is. Perfect voor wie eens iets anders wil dan de standaard stamppot.

Groene spinazie stamppot

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels (kruimig) Herkomst: de Eerste
  • 400 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp grof met een pureestamper (zonder kookvocht).
  2. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Verwarm olie in een bakpan en laat de spinazie (eventueel in batches) slinken, maak op smaak met peper en zout. Schep in een vergiet en laat uitlekken. Bewaar eventueel wat spinazie om die aan het eind rauw door de stamppot te scheppen.
  3. Schep de spinazie door de aardappels en roer tot je een mooie groene stamppot krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de dille klein. Dep de vis droog en strooi de dille erover. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en de vis gaar in 4-6 minuten. Breng op smaak met limoen, zout en peper.
  5. Roer de boter een beetje los met limoenrasp en -sap en een snuf peper en zout. Serveer de groene stamppot met de heekfilet en de limoenboter.
TIP
Gebruik een deel van de spinazie voor een frisse salade.
3,9
Gemiddelde van 23 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 42%
co2-reduction-score
CO2 eq -81%
water-reduction-score
Water -93%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijAfvallenGezin9 maandenEiwitrijkSeizoenVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie633 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker6 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels12 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten