Groene spaghetti met spinazie en paprika
Nog geen reviews
771 kcal
245 g groente

Zonder sterke, gezonde bodem zijn er geen lekkere, gezonde groenten. Vanuit die overtuiging investeren de broers Johan en Toon Tielen van Bio Brothers in Venlo heel bewust in de natuur en duurzame grond. Met zorg en aandacht laten ze de gewassen in hun eigen tempo groeien. Naast biologische spinazie telen de broers ook courgette, rabarber en boerenkool. Door de zuidelijke ligging van het bedrijf worden hun biologische producten al in het vroege voorjaar aangeboden.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng en pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar, giet het water af en vang een klein beetje kookvocht op.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de spinazie, snijd iets kleiner en kook 5 minuten. Laat goed uitlekken in een zeef.
- Verwarm intussen de soja cuisine in een steelpan op een laag vuur. Pel de knoflook en pers erboven uit. Doe de spinazie erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat pasta kookvocht toe. Doe de helft van de vegan geraspte kaas erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Pel de ui en snijd in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en paprika lichtbruin.
- Schep de spaghetti door de groene spinaziesaus en strooi de overgebleven vegan kaas erover. Serveer de paprika en ui ernaast of schep erboven op.
TIP
Ook erg lekker met pijnboompitjes en gepofte tomaatjes.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea
- 300 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
- 100 ml Soja cuisineHerkomst: Lima
- 2 st Knoflookteen
- 75 g Vegan geraspte kaasHerkomst: Vegan deli
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 94%
Vitaliteit + 53%
CO2 eq -52%
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie771 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker10 g
Vet40 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Paprika
Peulvruchten
Tarwe
Mais
Gluten
Sojabonen