Kikkersoep met een swirl van roomkaas en knapperig desembrood

822 kcal
270 g groente

Het ziet er bedrieglijk echt uit, deze kikkersoep. Zeker als je er wat speelgoedkikkertjes bij serveert. Wedden dat niemand kan raden wat er echt in deze soep zit? Waterkers is een soort rare sla met veel steeltjes. Dit recept komt uit 'Het Grote Kinderkookboek' van Karin Luiten. Een boek met heel veel lekkere recepten voor jong en oud.

Kikkersoep met een swirl van roomkaas

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Meergranen stokbroodje Herkomst: Van der Westen
  • 0.5 st Verse tijm Herkomst: Herbio
  • 1 st Sjalot (klein uitje) Herkomst: Lukassen
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 250 g Kruimige aardappels Herkomst: De Eerste
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 75 g Verse roomkaas Herkomst: Weissenhorner
  • 100 g Waterkers Herkomst: Klispoel
  • 150 g Spinazie Herkomst: Oegema
Zelf toevoegen
  • 600 ml Groentebouillon
  • 1 el Boter
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd met een mes gleuven in het brood en besprenkel royaal met olijfolie. Steek de takjes tijm in de gleuven en breng op smaak met peper en zout. Bak knapperig in 10-12 minuten.
  2. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Was of schil de aardappels en snijd klein. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Bereid de bouillon. Verwarm de boter in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de aardappels en de helft van de courgette toe en bak even mee. Schenk de bouillon erbij en kook afgedekt 10-15 minuten.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de overgebleven courgette op een hoog vuur goudbruin. Kruid met zout en peper. Roer de roomkaas los met wat water of met een beetje van de soep.
  4. Was de waterkers en spinazie in een vergiet onder de kraan en snijd kleiner. Voeg toe aan de pan en duw met een pollepel onder water zodat de blaadjes slinken. Laat afgedekt 3-5 minuten zachtjes koken en pureer de soep met een staafmixer of blender helemaal glad.
  5. Serveer de soep in mooie borden en maak met de room een mooie swirl (een zwierige draai) in de soep. Strooi de blokjes gebakken courgette erover en serveer het knapperige brood erbij.
TIP
Je kunt ook het broodje besmeren met wat roomkaas. De soep is ook heel lekker met pastinaak in plaats van aardappel.
4,0
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 57%
co2-reduction-score
CO2 eq -81%
water-reduction-score
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatie9 maandenSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie822 kcal
Koolhydraten95 g
Suiker10 g
Vet39 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit21 g
Vezels9 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten