Groene curry van radijs en paneerblokjes ! Weinig koolhydraten
4,6
559 kcal
260 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Paneer is een kaas die veel wordt gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken, en we kennen 'm voornamelijk uit Indiase gerechten. De naam paneer komt van het Perzische woord ‘panir’, wat kaas betekent. Onze paneer van het Nederlandse bedrijf Kleinlangevelsloo uit Raalte wordt bereid uit volle ecologische gepasteuriseerde melk.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
- 300 g Raapjes Herkomst: de Lepelaar
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 25 g Thaise groene currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 200 g Paneer Herkomst: Kleinlangeveldsloo
- 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
- 1 el Olie
- 1 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Maak de radijsjes schoon, halveer of snijd in vieren. Was of schil de raapjes en snijd in dobbelsteentjes. Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie in een wok- of bakpan en roerbak de ui, radijsjes en raapjes lichtbruin.
- Voeg de groene currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Snijd intussen de paneer in blokjes. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Verhit olie in een bakpan en roerbak de paneerblokjes knapperig en lichtbruin.
- Serveer de curry in mooie kommen en strooi de gebakken paneerblokjes en kleingesneden koriander erover.
TIP
Wentel de paneerblokjes kort door een beetje meel en frituur daarna krokant. Deze curry is ook erg lekker met andere stevige groenten, zoals bloemkool, broccoli of wortel. 4,6
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 106%
Vitaliteit + 36%
CO2 eq -50%
Water -26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie559 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker12 g
Vet43 g
Verzadigd vet26 g
Eiwit18 g
Vezels7 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Lactose
Melk