Goed gevulde kippensoep ! Weinig koolhydraten
4,3
528 kcal
320 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag hebben we een goed gevulde kippensoep op het menu. Al eeuwenlang eten we ’s winters een verwarmend kippensoepje tegen griep en verkoudheid. Of het je echt beter maakt, dat is niet helemaal bewezen. Maar lekker is het wel!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de kipfijbeenfilet in grove stukken. Verhit olie in een soeppan en bak de ui samen met de kip kort aan (2 minuten). Blus af met bouillon, temper het vuur en laat afgedekt zachtjes koken.
- Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Voeg de wortel en de prei toe aan de soep en kook afgedekt 15 minuten mee.
- Haal na 15-20 minuten de kip uit de soep en laat even afkoelen. Trek met je schone vingers (of met twee vorken) het kippenvlees uit elkaar. Breng op smaak met zout en peper en doe het kippenvlees weer terug in de pan.
- Laat de doperwten uitlekken in een zeef. Voeg 5 minuten voor het serveren toe aan de soep en kook zachtjes mee.
- Snijd de verse peterselie fijn. Serveer de soep in soepborden of kommen en garneer met verse peterselie.
TIP
Ook heel erg lekker met selderij.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
- 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
- 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 700 ml (Kippen)bouillon
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente + 154%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq -66%
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie528 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker12 g
Vet36 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels10 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Kip