Gnocchi met spinaziepesto oude kaas, walnoten en een tomatensalade
3,9
723 kcal
250 g groente
Vandaag op het menu: gnocchi met zelfgemaakte pesto. Gnocchi (spreek uit als 'njokkie') is een, iets minder bekende, Italiaanse pastasoort. Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel, maar soms ook alleen van tarwemeel. Vandaag bereiden we de gnocchi met een verrukkelijke pesto gemaakt van walnoten, spinazie en oude kaas.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 300 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 60 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 50 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
- 250 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
- 400 g Gnocchi Herkomst: Bioverde
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 2 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de knoflook. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap eruit. Hak de walnoten grof. Mix de knoflook, crème fraîche, de helft van de spinazie, de helft van de oude kaas, olijfolie extra vierge, walnoten, citroensap en -rasp in een keukenmachine tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Snijd de overgebleven spinazie klein. Meng tomaatjes en spinazie in een kom en breng op smaak met balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de gnocchi in 2-3 minuten gaar. Zodra de gnocchi gaat drijven is deze klaar. Schep met een schuimspaan uit de pan.
- Serveer de gnocchi met de spinaziepesto en strooi de overgebleven kaas erover. Lekker met de tomatensalade ernaast.
TIP
Je kunt de gnocchi ook in 10 minuten bakken in een pan, dan worden ze lekker krokant.3,9
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 98%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq -44%
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Specials, Seizoen, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie723 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker5 g
Vet36 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit24 g
Vezels10 g
Zout3.2 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Gluten
Tarwe
Lactose


