Zoetzure tonijnsaus met venkel en glutenvrije pasta

735 kcal
250 g groente

Sicilië heeft een lange geschiedenis met tonijn, het is dus geen wonder dat er veel Siciliaanse recepten met tonijn bestaan. Vandaag op het menu: een pastagerecht met tonijn en venkel in een zoetzure saus. In de Siciliaanse keuken vind je veel Arabische invloeden. De zoete rozijnen maken deze tonijnsaus extra lekker. Mama Mia! 'Inspired by Ralph Moorman'

Zoetzure tonijnsaus met venkel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 160 g Tonijn Herkomst: Fish4ever
  • 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
  • 400 g Tomatenstukjes Herkomst: Your Organic Nature
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 170 g Glutenvrije pasta Herkomst: DO IT
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 0.5 tl Kaneelpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper heel fijn (hou je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes). Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel, verwijder de harde kern en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten. Bak de venkel mee en voeg de rozijnen toe. Zet het vuur hoger en schep de tomaat, tomatenstukjes en tonijn erdoor. Pel de knoflook en pers erboven uit. Schenk de balsamicoazijn erbij en laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met kaneelpoeder, zout en peper.
  3. Breng een pan met water met een snuf zout aan de kook voor de penne. Kook in 6-8 minuten gaar. Giet daarna het water af en druppel wat olijfolie extra vierge erover.
  4. Serveer de pasta met een flinke schep van de saus. Garneer met wat venkelgroen.
TIP
De pittige saus is ook heel erg lekker oregano of andere Italiaanse kruiden.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 32%
co2-reduction-score
CO2 eq -36%
water-reduction-score
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie735 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker8 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit37 g
Vezels9 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Vis
Sulfiet
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten