Glutenvrije penne met tomaten tapenade groenten en krokante chorizo
Nog geen reviews
779 kcal
250 g groente
De tapenade van dit gerecht geeft je het gevoel alsof je in Italië zit. In het zonnetje, genietend van pure smaken. Tapenade zoals het hoort! Dus geen smaakstoffen of conserveringsmiddelen, met zongedroogde tomaten, vers geroosterde pijnboompitjes en extra vierge olijfolie van de eerste persing. Lekker gluten- en lactosevrij, zonder toegevoegde suikers. 'Inspired by Ralph Moorman'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Penne (GV) Herkomst: DO IT
- 50 g Chorizo Herkomst: St Hendrick
- 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 100 g Tapenade zontomaat Herkomst: LeQrs
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 el Bakolie
- snufje Peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Kook de glutenvrije penne in 8 minuten beetgaar en giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
- Snijd de chorizo in reepjes en bak krokant in een droge bakpan. Schep uit de pan en leg opzij.
- Snijd de prei ind e lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in de bakpan van de chorizo en roerbak de prei en tomaat 5-8 minuten op een middelhoog vuur.
- Schep de tapenade zontomaat door de groenten en schenk een beetje pasta kookvocht erbij voor een mooie saus. Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
- Serveer de penne met een flinke schep saus en garneer met de krokante chorizo.
TIP
Ook erg lekker met een flinke sliert lekkere olijfolie. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -17%
Groente + 98%
Vitaliteit + 12%
CO2 eq -48%
Water + 16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie779 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker16 g
Vet40 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit18 g
Vezels11 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Varken
Rund
Koriander
Paprika
Mais
Selderij


