Glutenvrije pasta met tapenade en gehaktballetjes met radijs-wortelsalade
Nog geen reviews
807 kcal
260 g groente
Deze glutenvrije pasta met tapenade is super makkelijk en staat binnen 20 minuten al op tafel! De tapenade geeft je het gevoel alsof je in Italië zit. Tapenade zoals het hoort! Dus geen smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Met zongedroogde tomaten, vers geroosterde pijnboompitjes en extra vierge olijfolie van de eerste persing. Lekker, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers. 'Inspired by Ralph Moorman'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Penne (GV) Herkomst: DO IT
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 100 g Tapenade zontomaat Herkomst: LeQrs
- 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
- 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
- 150 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije penne. Kook de penne 8 minuten, giet daarna het water af en vang een beetje pastakookvocht op.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de tomaat en tapenade zontomaat toe. Laat dit 5 minuten afgedekt sudderen op een laag vuur en schenk eventueel wat pastakookvocht erbij.
- Meng het rundergehakt met zout en peper en rol kleine gehaktballetjes. Bak de gehaktballetjes in een droge bakpan in 8-10 minuten rondom bruin en gaar. Doe dan in de pan met de tomatentapenade en verwarm mee.
- Was de radijs, verwijder het groen en snijd in plakjes of reepjes. Was of schil de wortel en rasp grof. Meng de wortel met de radijs en breng op smaak met azijn, zout en peper.
- Schep de penne door de saus en verwarm kort mee. Serveer de radijs-wortelsalade ernaast.
TIP
De dressing voor de radijs-wortelsalade is ook erg lekker een beetje honing of balsamicoazijn. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 7%
Groente + 106%
Vitaliteit + 21%
CO2 eq + 106%
Water + 96%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie807 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker16 g
Vet37 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit29 g
Vezels10 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Paprika
Peulvruchten
Rund
Mais


