Makkelijke tomatenstoof met macaroni, boontjes en basilicum
3,6
610 kcal
320 g groente
Volkoren macaroni wordt gemaakt van durum tarwe. Goede pasta vereist vakmanschap. Het gaat om goede kwaliteit tarwe, het malen, het deeg en de juiste pastavorm. Onze pasta wordt op Sicilië gemaakt door Fattoria Barbagallo, een familiebedrijf dat al in 1911 werd opgericht. De Barbagallo’s maken al bijna 100 jaar op ambachtelijke wijze de lekkerste Italiaanse pasta van de beste durum tarwe uit Sicilië.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 ml Tomatensap met zeezout Herkomst: Luna e Terra
- 3 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 170 g Volkoren macaroni Herkomst: La Bio idea
- 250 g Gesneden groenten Herkomst: Udea Snijderij
- 1 g Bonenmix Herkomst: La Bio Idea
- 5 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 500 ml Groentebouillon
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de soepgroente toe en bak nog eens 3-4 minuten mee. Voeg de tomatensap toe.
- Bereid de bouillon. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de tomaat, macaroni, de helft van de basilicum en gesneden groenten toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken. De macaroni gaart in het vocht.
- Spoel de bonen in een zeef onder de kraan en voeg de laatste 3 minuten toe aan de pan. Roer af en toe, proef en breng op smaak met zout, peper en de helft van de basilicum.
- Serveer de stoof in kommen. Besprenkel met olijfolie extra vierge en garneer met de overgebleven basilicum.
TIP
Je kunt de macaroni ook in een aparte pan koken en aan het eind toevoegen bij de pan met saus. 3,6
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 154%
Vitaliteit + 54%
CO2 eq -83%
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Seizoen, Lactosevrij, Vegetarisch, Lekker snel, Variatie, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie610 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker17 g
Vet18 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit21 g
Vezels24 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Mais
Gluten
Selderij
Tarwe


