Gevulde tomaten met tofu en volkoren couscous

672 kcal
325 g groente

Voor een optimale smaak van de tomaten zet onze teler Frank de Koning bewust in op een niet-maximale kg-opbrengst. Zijn tomaten groeien in volle grond en niet op substraat. Door op biodynamische wijze te werken streeft Frank naar natuurlijk evenwicht in de kas. Want goede producten telen lukt alleen in een omgeving waarin de bodem en biodiversiteit op orde is. Zo ontwikkelen zich sterke planten die tegen een stootje kunnen. Tip: haal de tomaten uit de zak en laat ze verder rijpen op de fruitschaal. ‘In samenwerking met De Hippe Vegetariër’

Gevulde tomaten met tofu

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Groentebouillontablet (zoutarm) Herkomst: your organic nature
  • 130 g Volkoren couscous Herkomst: do it
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
  • 50 g Spinazie Herkomst: beleaf
  • 200 g Tofu Herkomst: Taifun
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 ml Bouillon
  • snufje (Chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bovenkant van de tomaten eraf en verwijder het sap en de zaadjes met een lepel zodat de tomaten hol worden. Zet de tomaten rechtop in een ovenschaal en plaats vast in de warme oven.
  3. Breng een pan met water aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Doe de volkoren couscous in een kom en giet de bouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de walnoten grof. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat het slinkt. Voeg vervolgens de couscous en walnoten toe en verbrokkel de tofu erover. Meng goed en roerbak kort. Breng op smaak met (chili)peper.
  5. Vul de tomaten met het couscousmengsel en verdeel de resterende couscous tussen de tomaten. Verwarm nog circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Serveer de gevulde tomaten met de overgebleven couscous.
TIP
Het is ook lekker om wat rozijnen of zongedroogde tomaten door de couscous te doen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente + 158%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -79%
water-reduction-score
Water -85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganAfvallenVegetarischEiwitrijkLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie672 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker11 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit32 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Noten
Mais
Tarwe
Selderij
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten