Gevulde tomaten met basilicum tofu palmkool, walnoten en couscous

720 kcal
340 g groente

Vandaag een leuk recept waarbij we vleestomaten vullen. Vleestomaten zijn een van de grootste soorten tomaat. Ze kunnen wel tot 450 gram wegen! Door de stevige structuur is de vleestomaat ideaal om te vullen en verwarmen. De tomaat krijgt namelijk geen 'puree' structuur zoals bij normale tomaten.

Gevulde tomaten met basilicum tofu

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Vleestomaat Herkomst: Udea
  • 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
  • 200 g Palmkool Herkomst: Waog
  • 150 g Basilicum tofu Herkomst: Taifun
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Snijd de bovenkant van de tomaat af en verwijder het sap en de zaadjes met een lepel zodat de tomaten hol worden. Doe ze in een ovenschaal en plaats alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Breng water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en giet het kokendhete water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Roer de couscous na 5 minuten los met een vork.
  4. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Hak de walnoten grof. Was de palmkool, verwijder de harde nerven en snijd of scheur klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de palmkool toe en roerbak totdat het slinkt. Voeg vervolgens de couscous en walnoten toe en verbrokkel de tofu erover. Schep alles goed door elkaar en roerbak kort. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de warme tomaten met de couscous en verdeel eventueel de resterende couscous tussen de tomaten in de schaal. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Haal de tomaten uit de zak en laat ze verder rijpen op de fruitschaal. De couscous is ook erg lekker met iets zoets, zoals rozijnen of ander gedroogd fruit.
3,8
Gemiddelde van 24 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente + 170%
vita-score
Vitaliteit + 46%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoen9 maandenLactosevrijVariatieEiwitrijkVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie720 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker12 g
Vet36 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels14 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Selderij
Sojabonen
Noten
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten