Bietenrisotto met portabella walnoten, oregano en geitenkaas

699 kcal
290 g groente

Een portabella is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Deze kanjer heeft een vlezige structuur en is vrij neutraal van smaak. Onze biologische portabella's worden geleverd door 'Het Paddestoelenrijk' in het Brabantse Rossum. Vandaag combineren we de portabella's met rode bietenrisotto en geitenkaas.

Bietenrisotto met portabella

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 4 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
  • 250 g Rode biet, rauw Herkomst: De Zonneboog
  • 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
  • 65 g Rolletje verse geitenkaas Herkomst: Bastiaansen
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 1 el Boter
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de portabella's schoon en snijd in stukjes. Schil de bietjes en snijd klein (let op de bietjes geven af aan je handen). Bereid de bouillon.
  2. Verwarm boter in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui, knoflook, portabella en de helft van de oregano 4-5 minuten. Schep de portabella uit de pan en houd apart. Voeg de risotto en kleingesneden bietjes toe en bak alles glazig op een laag vuur.
  3. Schenk een deel van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto en bietjes beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. De risotto kleurt mooi roze door de bietjes.
  4. Schep de paddenstoelen door de risotto op het laatste moment en warm nog even mee. Schep de risotto op de borden, verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met fijngehakte walnoten en overgebleven oregano.
TIP
Je kunt de portabella ook heel laten en vullen met de bietenrisotto. Doe ze vantevoren 5-8 minuten in de oven op 200 ºC met een beetje olijfolie.
4,1
Gemiddelde van 9 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -68%
water-reduction-score
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenSeizoenVegetarischSpecialsGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie699 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit18 g
Vezels9 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten