Gevulde paprika's met lamsmerguez en salade

563 kcal
0 g groente

Frank Fol weet op een creative manier groenten te gebruiken en te presenteren in zijn gerechten. Creatief koken met groenten begon bij Frank Fol als een gezonde interesse, maar is uiteindelijk uitgegroeid tot zijn levenswerk. Nu is hij dagelijks bezig met het inspireren en informeren over het gebruik en de mogelijkheden van groenten. Het special gerecht van vandaag bevat gevulde paprika's met aardappelpuree, knapperige salade en lamsmerguez.

Gevulde paprika's met lamsmerguez

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Aardappel, kruimig Herkomst: de eerste
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 0.5 st Krop sla Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 200 g Lamsmerguez Herkomst: ekomenu maatwerk
Zelf toevoegen
  • 1 bakje Laurier
  • 2 el Olijfolie
  • 0.5 el Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • 15 g Bakolie (of roomboter)
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappels en snijd in gelijke stukken. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Kook de aardappels, ui en knoflook samen met het laurierblad 15-20 minuten. Verwijder daarna het laurierblad, giet de aardappels af en stamp de aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree.
  3. Was de bleekselderij en snijd in dunne halve maantjes. Breng een klein laagje water met een beetje olijfolie aan de kook. Stoof hierin de bleekselderij circa 5 minuten.
  4. Was de paprika, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika met de puree, leg de gevulde paprika’s op de bakplaat en laat ze 10-15 minuten garen in de oven.
  5. Was de sla en snijd klein. Maak een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper. Hussel sla en de overgebleven bleekselderij met de dressing.
  6. Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak de lamsmerquez op een middelhoog vuur in 8-10 minuten bruin en gaar. Serveer de gevulde paprika met de salade en lamsmerguez.
TIP
Ook erg lekker met verse kruiden zoals rozemarijn of tijm.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieKoolhydraatbewustGezinGlutenvrijAfvallenLactosevrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie563 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker8 g
Vet34 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit27 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Mosterd
Lam
Selderij

Vergelijkbare recepten