Gevulde paprika uit de oven met champignons en notenrijst

600 kcal
480 g groente

Wist je dat gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden? De groene paprika is eigenlijk onrijp, waardoor de smaak meestal ook wat bitterder en kruidiger is.

Gevulde paprika uit de oven

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Groene paprika Herkomst: Frank de koning
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 25 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 300 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 300 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zorg dat de oven goed heet is. Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika helften in een ovenschaal en plaats alvast in de oven.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af, meng de zadenmix door de rijst en laat afgedekt nagaren. Besprenkel voor het serveren met olijfolie extra vierge.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Bak ook de tomaat mee en breng op smaak met de helft van de oregano, zout en peper.
  4. Vul de halve paprika's met het groentemengsel en bak nog 5 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de grilstand aan.
  5. Serveer de gevulde paprika's met de notenrijst en garneer met de rest van de oregano.
TIP
het is ook lekker een oregano olie te maken en deze over de rijst te sprenkelen. Gebruik bijvoorbeeld een vijzel. Geen tijd of zin om de oven te gebruiken? Dan kun je de paprika ook klein snijden en roerbakken met de andere groenten.
3,7
Gemiddelde van 45 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -33%
vegetablecounter
Groente + 281%
vita-score
Vitaliteit + 72%
co2-reduction-score
CO2 eq -43%
water-reduction-score
Water + 74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVegetarischVariatieVeganAfvallen9 maandenSeizoenGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie600 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker13 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit15 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten