Gevulde paprika-cheddar gratin met bulgur, kidneybonen en groenten

3,9
Gemiddelde van 11 reviews
715 kcal
350 g groente
Gevulde paprika-cheddar gratin

Vandaag heerlijke paprika's uit de oven gevuld met bulgur, kidneybonen en lekker veel groenten. Afgetopt met cheddar kaas. Cheddar komt oorspronkelijk uit het Engelse Somerset maar is wereldwijd bekend. Het oranje kaasje dat wordt gemaakt van koemelk heeft een wat scherpere smaak en is perfect om te laten smelten. Enjoy!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika helften in een ovenschaal en verwarm alvast in de oven.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de bulgur in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat nagaren. Gebruik een vork om de bulgur los te maken zodat deze niet plakt.
  3. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in stukken. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten mee.
  4. Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan, verwijder eventueel de harde steeltjes en snijd klein. Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan. Voeg de spinazie en kidneybonen toe aan de pan en verwarm totdat de spinazie is geslonken. Breng op smaak met gedroogde oregano (of Italiaanse kruiden), zout en peper.
  5. Schep de bulgur in een ovenschaal en leg de paprika helften erboven op. Vul de paprika's met het groenten-bonenmengsel en rasp de cheddar erover. Plaats terug in de oven en bak 5-10 minuten totdat de cheddar is gesmolten. Zet eventueel nog kort de ovengrillstand aan.
TIP
Heb je geen tijd of zin om de oven te gebruiken? Snijd de paprika klein en roerbak met de anderen groenten. Rasp de cheddar erover en serveer de bulgur ernaast.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 150 g BulgurHerkomst: DO IT
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 75 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
  • 300 g KidneybonenHerkomst: yon 360 g
  • 50 g CheddarHerkomst: CheesePack
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 51%
co2-reduction-score
CO2 eq -49%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezin9 maandenVariatieSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie715 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker12 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit30 g
Vezels26 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Peulvruchten
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten